Veel gestelde vragen

Q. Is bloemschikken moeilijk?

Iedereen kan bloemschikken op z’n Rotterdams! We doen niet aan moeilijk bloemschikken op z’n Japans of Oostenrijks, maar simpel in twee stappen. 1e stap: Bladgroen verdelen in het vaasje. 2e stap: verschillende bloemen erin schikken, en klaar!

Q. Hoe ziet het concept van Tulpen uit Rotterdam eruit?

Het concept is eenvoudig, je maakt altijd een bloemstukje voor iemand anders en nooit voor jezelf. De vaasjes willen we weer terug voor hergebruik en levert een extra contactmoment op. De workshop’s zijn herkenbaar aan het Tafelbont (Rood/Wit geblokt), vaasjes en flesjes met logo, witte tasjes en zakjes met logo als verpakking. Verder maken we het gezellig met elkaar, met koffie/thee en natuurlijk een koekje erbij!

Q. Wat moet ik doen om ook van start te kunnen gaan?

U doet bij ons een aanvraag om op te starten. Wij helpen U met raad en daad op weg!

Heeft U interesse om de activiteit van Tulpen uit Rotterdam binnen Uw organisatie in te passen, dan zijn er een aantal vragen die belangrijk zijn om te beantwoorden:

1. Zijn er voldoende vrijwilligers die geschikt zijn om de activiteit uit te voeren?
2. Hoeveel budget heeft U beschikbaar voor deze activiteit?
3. Welke bestemming krijgen de bloemstukjes?
4. Gaat Uw wens uit naar een éénmalige activiteit (1x per half/jaar) of wilt U de activiteit laten repeteren (1x per maand/14 dagen)?

Na het beantwoorden van deze vragen, kunt U een afspraak maken om e.e.a. te bespreken en kijken we met elkaar naar de mogelijkheden: info@tulpenuitrotterdam.nl

Q. Waar en wanneer kan ik meedoen?

Kijk in de agenda van het Voor- of Najaar op onze website.

Q. Hoe kan ik de stichting Tulpen uit Rotterdam steunen?

U kunt ons steunen met een donatie.

Q. Koekje bij de koffie?

Gezelligheid staat voorop tijdens het bloemschikken en een lekker koekje bij de koffie of thee, hoort daar natuurlijk bij! Kijk ook in het menu onder “Partners” om te zien bij welke bakkers we dit lekkere koekje met korting halen.

Q. Met welke bloemisten werken wij samen?

We werken graag samen met bloemisten die sociaal maatschappelijk betrokken zijn zoals Bloemenshop Kralingen en we ontvangen bovendien 10% korting met gratis bladgroen!

Q. Met welke organisaties werken we graag samen?

Zie de optie “partners” van onze website.

Q. Hoe kan ik vrijwilliger worden?

Neem contact op met de locatie (zie voor de contactgegevens de optie: Partners.). Of laat u informeren en stel uw vragen: info@tulpenuitrotterdam.nl

Q. Wie ontvangen er een bloemetje van Tulpen uit Rotterdam?

Per workshop en afhankelijk van de locatie is er altijd een hoofdbestemming waar de bloemstukjes naar toe gaan. Dat kunnen bewoners zijn van een zorginstelling of bezoekers van een organisatie in de buurt. Daarnaast maken de vrijwilligers en deelnemers bloemstukjes voor mensen in de buurt, een buurman of buurvrouw of iemand die wat verder weg in de straat woont. Dat kan zijn omdat iemand ziek is, juist jarig is, of alleen is geraakt door omstandigheden. Er is altijd wel een reden om iemand net dat beetje extra aandacht te schenken met een bloemetje van Tulpen uit Rotterdam.