Vrijwilligers

zijn goud waard

Tulpen uit Rotterdam is een stichting die vaart op vrijwilligers met een hartje van goud!

Vrijwilligerswerk kom je overal tegen, bij organisaties, verenigingen en zeker ook in de zorgsector waar dit zo belangrijke werk een onmisbare schakel is. In de zorgsector is dan ook het vrijwilligerswerk niet meer weg te denken naast het werk dat gedaan wordt door de professionals en vormen zo samen één geheel. 

Er zijn vele redenen waarom vrijwilligerswerk zo belangrijk is. Zo worden bepaalde vaardigheden onderhouden, ontstaan er sociale contacten en geeft het vrijwilligerswerk je een goed gevoel omdat het werk is wat er toe doet. Met vrijwilligerswerk kan je net dat beetje verschil maken in de aandacht voor de medemens. En bij Tulpen uit Rotterdam is dat aandacht met een bloemetje!

Inmiddels zijn er al tientallen vrijwilligers actief voor de stichting Tulpen uit Rotterdam, en we waarderen deze inzet dan ook enorm. Of het nu gaat om het bezorgen van de bloemstukjes, het bloemschikken of het schoonmaken van de vaasjes, het is allemaal even belangrijk.

Voor het coördineren van alle activiteiten is er een vrijwilligersfunctie: Bloemencoördinator. Hiervoor is er een vrijwilligerscontract opgesteld met een functieomschrijving, waaraan een kleine vrijwilligersvergoeding is verbonden.

Verder bestaat het bestuur van de stichting Tulpen uit Rotterdam uit vrijwilligerswerk, en vormen we zo met elkaar een team van mensen met een hartje van goud!